Skip to main content
Suche schließen

Tekenen met STABILO

Welkom op onze tekenen en kleuren pagina! Hier vind je kleurplaten, leer je tekenen met de tekentutorials en kun je lekker creatief aan de slag met leuke knutsel ideeën.
Papier, stiften, potloden, een printer en een schaar is alles wat je nodig hebt!

Deel je tekeningen en andere creaties met ons via #stabilo

Leer tekenen met STABILO

Zo teken je een draak, eenhoorn, kat, schattig konijntje, een auto en nog véél meer!

Met 29 leuke tekentutorials - voor beginners en gevorderden - laten we je stap voor stap zien hoe je de leukste dieren en dingen tekent.

Iedereen kan tekenen!
Naar de video's

Heel veel leuke kleurplaten!

Eenhoorns, olifanten, beren, een dinosaurus, een enge vampier, een mooie onderwaterwereld, sierlijke zwanen en zelfs een mandala - héél veel kleurplezier voor jong én oud!

Als je één van de onderwerpen leuk vindt, dan vind je hier de losse bestanden van de kleurplaten voor kleine kinderen (7 pagina's), mandala tekeningen voor grotere kinderen of volwassenen (6 pagina's), verschillende eenhoorns (6 pagina's) en de spannende vampier tekeningen (3 pagina's).
Download gratis

Download de artistieke STABILO-kleurplaten, gerealiseerd door @NagyBanKittiArt

De Hongaarse illustratrice Nagy-Bán Kitty realiseerde 36 prachtige kleurmodellen met schattige dieren en scènes (taferelen) uit het dagelijkse leven.

Elk kleurmodel heeft zijn eigen verhaal. Amuseer je met het inkleuren van deze modellen en vertel verhalen aan je kinderen met behulp van deze tekeningen. Meer info over Nagy-Bán Kitti kan je terugvinden op haar Facebook-pagina: https://www.facebook.com/NagyBanKittiArt
Download

Grappige STABILO kleurplaten gemaakt door @stefftrommler

Deze 8 grappige kleurplaten voor kinderen zijn gemaakt door @stefftrommler!
In de PDF vind je de volgende motieven: een robot, giraf, paard, dino, eenhoorn, olifant, haai en een draak. Veel kleurplezier met STABILO!
Download

Inspirerende tekenoefeningen

Wanneer kinderen tekenen, verwerven ze belangrijke vaardigheden die hen zullen helpen bij het leren schrijven. Met deze video’s geven we je enkele tips zodat je kinderen zich kunnen amuseren en tegelijkertijd hun motoriek en hun vingers oefenen.

Laten we kunst maken

Het uitproberen van nieuwe technieken met verschillende potloden is een zeer goede oefening. De kinderen kunnen verschillende hulpmiddelen gebruiken en zien wat er gebeurt wanneer ze enkel hun vingers, of pols of een hele arm bewegen of wanneer ze verschillende druk uitoefenen tijdens het tekenen. Resultaat : een allereerste kunstwerk om in de slaapkamer te hangen !

Magische bladeren

Deze magische techniek is perfect om de kinderen te leren de juiste druk uit te oefenen naargelang het gebruikte potlood of pen. Plaats een boomblad of een geldstuk onder je papier en haal er zachtjes je potlood over om de vorm te onthullen.

Volg het ritme

Muziek en ritme spreken kinderen gemakkelijk aan, maar wist je dat ritme ook belangrijk is bij het leren schrijven ? Zet je favoriete muziek op en laat je stylo naar je eigen gevoel dansen. Dit is een zeer leuke manier om te tekenen ! Probeer het ook met verschillende muziekstijlen !

Een prachtige regenboog

Kinderen houden van regenbogen ! Deze hier heeft niet alleen verschillende kleuren maar hij werd ook gecreëerd met de sterkste en de zachtste druk van elke gebruikte kleur. Geeft het geen mooi effect ? Indien je het wenst, kan je er zelfs een puzzel van maken.

Perfecte producten voor tekenen en kleuren

Bekijk ook onze "Creëren met STABILO" pagina

Op zoek naar creatieve inspiratie voor tieners en volwassenen? Volg dan de link naar onze "Creëren met STABILO" pagina. Super leuke en inspirerende content voor iedereen die zich graag creatief uitleeft. Leren tekenen, handletteren, templates om te downloaden en uit te printen en héél veel inspiratie. We hebben zelfs een complete Hand- en brushlettering guide voor je waarmee zowel beginners als gevorderden aan de slag kunnen met handletteren én brushletteren!
Zie de pagina

Sorry, but your browser is really old.

Try to update it or use a different one. Thanks!