Skip to main content
Suche schließen

Kleuren om je geheugen een boost te geven!

STABILO point 88 en STABILO pointMax zijn je beste bondgenoten tijdens de lessen en bij het voorbereiden van je examens! Het maken van samenvattingen kan een grote hulp zijn bij het leren en organiseren. Nu is het aan jou: zeg gedag tegen de chaos tijdens het studeren en hallo tegen succes!

Onze tips voor succes

Op de middelbare school of universiteit kan je overspoeld worden door een enorme hoeveelheid informatie die je moet onthouden... De STABILO tip: gebruik kleuren om je te helpen informatie beter te onthouden. Ja, kleuren helpen je gemotiveerd te blijven! Bovendien helpen ze je om je notities het hele jaar door te structureren, zodat je je kan concentreren op de hoofdzaken. Als de examens naderen, heb je al een voorsprong.

Als het op het leren aankomt, zijn er niets beter dan de beroemde flashcards. Het idee? Je vat de belangrijkste informatie uit je lessen samen op kleinere vellen. Als hele bladzijden lesstof op één kaartje passen, lijkt studeren zoveel makkelijker. En je kan de kaartjes overal mee naartoe nemen, zodat je kan studeren waar en wanneer je maar wilt!

Ten slotte, voor nog meer efficiëntie, aarzel niet om je aantekeningen of werkbladen te verfraaien met pijlen, diagrammen, grafieken, kaders, onderstrepingen, enz. Al deze elementen helpen je om direct ter zake te komen.

Organiseren...

Jouw kantoor
Voordat je begint, zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om te werken en verwijder alle afleidende voorwerpen van je bureau. Verzamel vervolgens alle materialen die je nodig hebt: indexkaarten, ordners, mappen en natuurlijk je STABILO point 88 en STABILO pointMax viltstiften.

Je aantekeningen en revisiebladen
Schetsen, revisiebladen, diagrammen, mindmapping... Welke techniek je ook gebruikt, zorg ervoor dat je aantekeningen duidelijk, netjes en gestructureerd zijn. Concentreer je op de belangrijkste delen van de les en gebruik verschillende soorten pennen en kleuren om belangrijke informatie te markeren. Aarzel niet om kopjes en subkopjes te gebruiken, te omcirkelen, te onderstrepen, diagrammen te tekenen, enz. om de informatie in de juiste volgorde te zetten.
STABILO point 88 DNA learning sheet
STABILO point 88 flash card biology

... en gebruik kleuren...

Voeg wat kleur toe om je indexkaarten kleurrijker en gemakkelijker te onthouden te maken!

Door kleuren te gebruiken, kun je je visuele geheugen aanspreken. Wist je dat? Studies hebben aangetoond dat kleuren zoals oranje, rood of geel meer aandacht trekken dan kleuren zoals grijs of bruin. Dit betekent dat informatie in deze kleuren beter wordt onthouden.

Dus het is aan jou: maak je eigen kleurenschema om sleutelwoorden en belangrijke informatie te benadrukken. Speel met kleuren en pictogrammen. Onderstreep, markeer, omcirkel... En voeg een paar schetsen of diagrammen toe, want een beeld zegt meer dan duizend woorden!

... voor een beter geheugen!

Revisie is veel effectiever met kaarten die je leuk vindt en die je motiveren om te leren! Associeer belangrijke informatie met specifieke kleuren om je te helpen de informatie beter te onthouden wanneer het moment daar is. Goed gestructureerde notities en kleurcodering maken het nakijken gemakkelijker.

Het feit dat je je eigen woorden opschrijft en gebruikt, is ook essentieel voor een betere memorisatie. Gebruik woorden die je kent, mnemonics, en onthoud dat je flashcards niet perfect hoeven te zijn, ze moeten gewoon bij je passen!

Neem ten slotte de tijd om je samenvattingen verschillende keren te herlezen om er zeker van te zijn dat je de inhoud goed begrijpt. Na een aantal keer herlezen zul je de essentiële informatie kunnen onthouden."
STABILO point 88 DNA flash card

Met de juiste tools

De fijne punt van de STABILO point 88 fineliner is perfect voor het maken van aantekeningen op kaarten en het samenvatten van je lessen. Bovendien zijn er 65 kleuren om uit te kiezen! Dit maakt het gemakkelijk om snel belangrijke informatie te onthouden. Het kleine extraatje: dankzij de met metaal omhulde punt is hij perfect te gebruiken met een liniaal bij het onderlijnen en tekenen.

STABILO pointMax is met zijn robuuste medium punt en 42 intense kleuren ideaal om essentiële zaken te omcirkelen, omlijnen en benadrukken, maar ook voor het maken van snelle notities en koppen.

Vergeet tot slot niet om jezelf uit te rusten met een paar fluorescerende en pastelkleurige markeerstiften zoals de STABILO swing cool of de beroemde STABILO BOSS ORIGINAL om het essentiële te markeren, belangrijke informatie te benadrukken en in één oogopslag te herkennen.
Zebrui 20 stuks STABILO point 88
Zebrui 20 stuks STABILO point 88
20 kleuren
Show product
Etui 10 stuks STABILO point 88
Etui 10 stuks STABILO point 88
10 kleuren
ColorParade 20 stuks STABILO point 88
ColorParade 20 stuks STABILO point 88
20 kleuren
Show product
Etui 15 stuks STABILO pointMax
Etui 15 stuks STABILO pointMax
15 kleuren
STABILO swing cool etui 8 stuks
STABILO swing cool etui 8 stuks
8 kleuren
STABILO swing cool Pastel etui 8 stuks
STABILO swing cool Pastel etui 8 stuks
8 pastelkleuren
Deskset van 23 markeerstiften STABILO BOSS ORIGINAL
Deskset van 23 markeerstiften STABILO BOSS ORIGINAL
9 neonkleuren en 14 pastelkleuren

Meer inspiratie

Word lid van de community!
Deel je beste tips en beste recensie-sheets op Instagram met de hashtag #studywithpoint88

Sorry, but your browser is really old.

Try to update it or use a different one. Thanks!